Hoe werk op afstand en vryskut die lewe makliker maak

Die vryskutinkomste kan net so gereeld soos by kantoorwerk wees as u die regte verhouding met die klant opbou. Vyf meisies het vertel hoe hulle oorgeskakel het na afstandswerk, watter probleme hulle ondervind het en hoeveel hulle per maand ontvang.

Julia, redakteur, vryskutblogskrywer

Inkomste: van 90 tot 200 duisend roebels per maand

Ek werk al twee jaar vryskutwerk. Voor dit het ek in 'n ernstige semi-staatsonderneming gewerk totdat ek 'n afstandsbediening by HeadHunter aangebied is.

Ek het baie pluspunte gesien. Eerstens was die pad na die kantoor vir my baie uitputtend. Tweedens, by die hooftaak, het dit vervelig geword om slegs oor die finansiële onderwerp te skryf. Ek wou verskeie projekte aanpak. En derdens is die inkomste nie beperk tot vryskutwerk nie. Meer projekte - meer salaris. My maksimum is 200 duisend, die gemiddelde inkomste is 90-100 duisend roebels.

Op die oomblik werk ek slegs as 'n inhoudsbestuurder vir Hh omdat ek swanger is. Ek onderhou ook my blog op Instagram. 

Ek het 'n PI. Ek lewer amptelik dienste deur middel van 'n kontrak wat ek self opstel. As 'n kontrak van 'n klant af kom, kyk ek altyd daarna en maak veranderinge as iets my nie pas nie. Ek was vroeer skaam om dit te doen. Dit het vir my gelyk asof ek in onbelangrike dinge delf. 

Wenk: Kyk wat vir u gestuur word vir ondertekening, maar teken eerder self kontrakte op. Moenie staatmaak op mondelinge ooreenkomste en korrespondensie in kitsboodskappers nie. 

Ek het geen gevalle van direkte "gooi" gehad nie. Maar in een onderneming was daar groot salarisvertragings vir drie maande. Ek het doelbewus na samewerking gegaan, want ek het verstaan ​​dat dit 'n groot onderneming was. En as hulle my nie betaal nie, maak ek net 'n drank, Ek sal op Facebook skryf, al hul rekeninge merk. En die kontrak bevat geen sanksies vir vertraagde betalings nie. Toe begin ek hierdie item voorskryf.

Marina, SMM -spesialis

Inkomste: 150 duisend per maand

Ses maande later, in die besluit, het ek besef dat ek 'n aandrywing nodig het. Maar so dat ek van die huis af kon werk en tyd saam met die kind kon deurbring. 

Die eerste kliënt was 'n vriendin - sy het haar Instagram -rekening oor wimperuitbreidings gehou. Toe neem ek nog twee projekte: ek het dit deur advertensies gevind, onderhoude ondergaan. Ek het my verhouding met niemand geformaliseer nie. Daar was 'n salarisooreenkoms, en almal het dit gevolg.

Sien ook  12 maklike maniere om 'n gehuurde woonstel te verander

Mettertyd het hulle my begin aanbeveel; ek het verskeie kursusse gevolg. Nou, drie en 'n half jaar later, het ek reeds ses groot projekte. Daar is 'n kopieskrywer en 'n fotograaf wat my help. 

Ernstige ondernemings, byvoorbeeld 'n ontwikkelaar en 'n hotel, het self aangebied om 'n dienskontrak met my te sluit. Ek werk aan my woord van eer saam met die res. Daar was egter 'n geval toe ek 'n korporatiewe tydskrif begin skryf het. Vir drie maande het ek dit gedoen, dit geslaag. En hulle betaal my nie dadelik geld nie. Hulle sê: «Wel, ons maak op vir eers, oorgawe»... As gevolg hiervan het sy 'n paar maande lank 'n fooi in skraal gedeeltes ontvang. Daarna het ek besef dat ek altyd 'n vooruitbetaling van 50%moet betaal.

Raad: Moenie bang wees om 'n vooruitbetaling te neem nie, en moenie spyt wees oor die verlies van kliënte wat nie gereed is daarvoor nie.

Ek wag vir my totale inkomste om 200 duisend per maand te bereik. Daarna sal ek miskien die IP oopmaak. Nou is dit vir my nie winsgewend om geformaliseer te word nie; ek is nie gereed om met die staat te deel nie. Alhoewel ek verstaan ​​dat hoe groter die onderneming is, hoe makliker is dit om sake te doen met 'n amptelik geregistreerde persoon. Ek weet dat sonder 'n IP my aktiwiteit baie kan wees. Daarom adverteer ek nie my inkomste en ander besonderhede nie.

Ek het onlangs my kraamverlof voltooi, ek moes na my hoofwerk gaan. Maar ek het besef dat ek nie wou nie. Ek hou daarvan om sport te speel op 'n gerieflike tyd. Maak jou eie skedule vir die dag. Alhoewel ek geen idee gehad het hoe u op TV kan ophou nie. Maar eerstens die skedule en tweedens die salaris. Nou kry ek vier keer meer as toe ek op kantoor gewerk het.

Katya Makeeva, ux / ui -ontwerper

Inkomste: van $ 1000 tot $ 2500 per maand

Ek wou nooit volgens 'n skedule werk nie. Net nie 'n kantoor nie, moenie soggens in die winter 'n minibus werk toe neem nie! Daarom het ek begin kyk na afgeleë vakatures. En ek werk nou al vyf jaar as vryskut.

Ek verdien van duisend tot twee en 'n half duisend dollar per maand. Ek het vroeër bestellings op vryskutbeurse gevind. Toe begin kliënte mond -tot -mond verskyn. 

Soms dink ek dat ek die enigste vryskut is wat verdrink omdat dit nodig is om kontrakte op te stel en 'n daad van aanvaarding en oordrag te maak. Wetlik is alles vir my in orde. In my blog moedig ek almal aan om dieselfde te doen.

Sien ook  Die Meduza -projek van die voormalige Lenta.ru -uitgawe het nou 'n iOS -toepassing

Ek het 'n saak gehad toe hulle gegooi is. Ek het selfs weens hom gedagvaar! Met een onderneming het ons ooreengekom op 'n grys betalingskema. Nou is ek selfs skaam om te onthou. Die kontrak het gesê dat ek 9000 roebels per maand ontvang, maar eintlik het ek 30 gekry. Gevolglik het die klant op 'n stadium heeltemal opgehou om my te betaal. Het begin ontbyt eet. Ek het reeds verstaan ​​dat ek hiermee moet eindig. Ek het haar meegedeel dat ek my pligte nie sou uitvoer totdat ek betaling ontvang het nie. Dan haar aanhaling: “Katya, as jy my wil buig sonder om te werk, sal jy nie slaag nie»… So, ek het dit gedoen. 

Raad: Moenie bang wees om u regte te laat geld nie. Maar onthou dat dit beter is om dit met 'n kontrak in die hand te doen. 

Ek is hof toe. Ek het al die bewyse versamel dat ek vir haar werk, al kos dit 9 duisend. 'N Prokureur aangestel en die saak gewen. Nou vul ons 'n teregstellingsbevel in om my salaris te ontvang. Al hierdie proewe het my sewe maande geneem. Maar uiteindelik sal ek vir al hierdie maande ongeveer 80 duisend roebels ontvang, want my werkgewer was so onverantwoordelik. 

Evgeniya Evgrashkina, SMM -bestuurder en ontwerper op die gebied van IT en virtuele realiteit

Inkomste: van 30 duisend per maand

Ek het 'n bietjie ervaring gehad om "per uur" te werkAs 'n kreatiewe persoon was dit moeilik. In my meestersgraad het ek per ongeluk mense ontmoet wat besig is met virtuele werklikheid. Ek het saam met hulle begin werk in ontwerp- en sosiale netwerke. Nou werk ek daarmee saam, en ek bestuur ook sosiale netwerke vir 'n ander onderneming en neem bestellings as ontwerper: ek maak foto's, plakkate, gedrukte materiaal, baniere. 

Ek word per stuk betaal, die bedrag hang af van die hoeveelheid werk. My inkomste is 30 duisend per maand of meer. Ek belas myself nie met werk nie: ek kan meer, maar ek probeer alles deur inspirasie doen. 

Ek dink gereeld daaraan om 'n IP oop te maak. Met 'n ernstige onderneming het ons nie saam gegroei nie. 'N Ander firma betaal my amptelik, maar deur 'n ander onderneming. Met die res het sy slegs 'n geheimhoudingsooreenkoms onderteken.

Hierdie jaar het ek 'n saak gehad: ek het saam met 'n groot kontrakteur, wat deur die staat gefinansier is, by die Eastern Economic Forum gewerk. Ons het 'n kontrak gehad, maar die betalings daarop is 'n paar dae vertraag. Ek dink nie hulle het ons weggegooi nie. Heel waarskynlik het hulle net by die rekeningkundige afdeling aangegryp. 

Wenk: Sit geld opsy om 'n reserwe te hê in geval van laat betaling. 

Ek glo dat daar nie weer paniek nodig is nie, briewe skryf, bewerings. As die onderneming groot is, moet u verstaan ​​dat dit baie te doen het, benewens die soort betalings aan 'n vryskut.

Sien ook  AliExpress vind goedkoper as 300 roebels: 'n vakuum sak, pop toebehore, toiletpapier vir die nuwe jaar

Ekaterina Zavyalova, SMM -spesialis

Inkomste: 25 roebels per maand

Ek het twee jaar gelede vryskut gegaan toe ek met kraamverlof was. Sy het tekste op 'n skelm manier begin skryf en uitlegte vir Instagram gemaak. Ek het geensins my betrekkinge met kliënte geformaliseer nie. Dit was so dat ek die werk vir goedkeuring gestuur het, en hulle het my geantwoord: 'Dit is nie wat ons nodig het nie» en my werk is nie betaal nie. Of die kliënt het nie 'n duidelike tegniese spesifikasie nie, hulle wou net 'iets inskryf»... Ek stuur vir hulle 'n sms, hulle sê, hulle sê, nie dit nie. En hulle gee nie voldoende wysigings nie. Nou werk ek slegs met sulke kliënte op 'n voorafbetaalde basis, en teen 100%.

Wenk: As u weet dat u goed is in wat u doen, moet u vooraf betaal. 

Nou werk ek in 'n kantoor, maar ek hou terselfdertyd rekening vir ander maatskappye. Ek het 'n kontrak met hulle gesluit, waar ek al die dienste en verantwoordelikhede van die partye neergeskryf het. Die vryskutinkomste beloop nou 25 roebels per maand.

Hoe kan 'n vryskut 'n kontrak sluit en belasting betaal? 

'N Freelancer het drie maniere om sy werk wettig te maak. As die inkomste klein en onreëlmatig is, dien 'n belastingopgawe as individu in en betaal 13% van persoonlike inkomstebelasting. As die inkomste gereeld is, soos die heldinne van die materiaal, is dit reeds entrepreneurskap. U moet 'n individuele entrepreneur registreer, belasting betaal: 13% van die inkomste op die algemene stelsel of 6% van die vereenvoudigde belastingstelsel. 

'N Ander opsie is om as selfstandige te registreer en professionele inkomstebelasting te betaal. In hierdie geval is die belasting 4% op inkomste uit individue en 6% op inkomste uit individuele entrepreneurs en regspersone. Tot dusver is dit 'n eksperiment, en die status van selfstandige is slegs geldig in 23 streke van Rusland. Hierdie werkmodel is geskik as u nie werknemers het nie en u inkomste nie meer as 2,4 miljoen roebels per jaar is nie.

U het 'n kontrak nodig om uself te beskerm teen gewetenlose kliënte. Met hom is alles nie so moeilik soos dit lyk nie. Vir die meeste vryskutwerkers is twee soorte dokumente geskik: 'n diensooreenkoms en 'n werkkontrak. Daar is baie sjablone op die internet op aanvraag - u kan een daarvan aflaai en dit self herskryf. 

Die gerieflikste is 'n werkskontrak. Die pluspunt is dat as u daaraan werk, u nie hoef te pla met die verklaring nie. Die werkgewer betaal u 13%en trek dit outomaties af van die totale koste van die werk.

U kan die sjabloonteks van die dokument gebruik, of u kan addisionele voorwaardes skryf of iets verander. Die beginsel van kontrakvryheid geld in Russiese wetgewing. Daarom kan die partye enige bepalings insluit, solank dit by almal pas en nie die wet weerspreek nie. 

Lewer Kommentaar