Hoe om 'n onbeplande swangerskap te aanvaar?

Yulia Shubina werk as redakteur in 'n groot onderneming, skryf 'n blog oor vryskut en ontvang 100-150 duisend per maand. Sy was besig om 'n sakeplan vir haar nuwe projek voor te berei toe sy agterkom dat sy 'n kind verwag. Ons het Yulia gevra om te vertel hoe sy besluit het om haar swangerskap te aanvaar, nie skaam te wees vir die troue nie, en haar lewensplanne heeltemal te herbou. 

Hierdie artikel het 'n klankweergawe. Speel 'n podcast as u gemakliker is om te luister.

Ek is nie die heldin wat gewoonlik genooi word om artikels oor haar lewe te skryf nie. My verhaal is so gewoon as moontlik. En dit is waarskynlik die rede waarom dit nuttig kan wees. Ek skryf dit om u daaraan te herinner: enige gevoelens van 'n swanger meisie is die norm. Sowel as 'n gebalanseerde besluit oor die lot van hierdie swangerskap.

omstandighede

Wat in my lewe gebeur op die oomblik toe ek swanger geraak het, kan kwalik die ideale inleiding genoem word vir geboorte.

 • Ek het pas begin werk met 'n sielkundige wat vir my gesê het: 'Dit is goed dat u nog nie 'n man en kinders het nie. U probleme word dus baie vinniger en makliker opgelos. “
 • Die verhouding met die pa van die kind was in 'n dooie punt. Dit was een van die redes waarom ek na 'n sielkundige gegaan het.
 • Ek het teruggekeer van 'n beginprogram vir jong Jode en was besig om 'n sakeplan vir implementering in Israel voor te berei. Die idee was groots: om na die beloofde land te gaan, om al die repatriate te red (sogenaamde emigrante wat na hul historiese vaderland terugkeer - redakteursnota) uit werkloosheid ... Dit sou natuurlik glad nie maklik wees om dit met 'n klein man in jou arms te doen nie.
 • 'N Jaar voor dit het my liggaam 'n ernstige wanfunksie gehad. Bedags was ek van kop tot tone bedek met kneusplekke, en bloed het uit my tandvleis, wange en tong begin vloei. Dit blyk dat my aantal bloedplaatjies skerp gedaal het. Werlhof se siekte is by my gediagnoseer. Toe, in Augustus 2018, word ek sterk aangeraai om ten minste 'n jaar nie swanger te raak nie. En dit gebeur net in Augustus 2019. Wag!
 • By die werk is sy as 'n individuele entrepreneur geregistreer. Dit beteken dat ek nie geregtig was op 'n besluit in die gewone sin nie. 
 • Ek en my kêrel was nie amptelik getroud nie. Alhoewel hulle hul verhouding 'burgerlike huwelik' genoem het.

Twee strepe

Met die gesondheid van vroue was ek nog altyd in orde. Daarom is ek nie een van diegene wat eers in die vierde maand van my swangerskap te wete kom nie. Ja, dit blyk dat daar sulke meisies is. As u dus swanger is voor 12 weke en by die voorgeboortekliniek aanmeld, sal die staat u selfs betaal vir sulke pligsgetrouheid.

Sien ook  BookReader - ons lees boeke op Mac (kompetisie is verby)

Ek het reeds in die vyfde week 'n onverwagte ontdekking gemaak. Sodra die vertraging drie dae was, het ek paniekerig begin raak. Nadat ek die toets gekoop het, bel ek my beste vriend. So in die lug wag ons op die gevolg van 'n chemiese reaksie. Gedagtes in my kop was in 'n klomp. En uiteindelik verskyn daar een strook op die toets. Ek het gelag, my vriend om verskoning gevra en van haar begin afskeid neem toe die tweede strook skielik verskyn. En toe bars ek in trane uit.

Daar was hartseer, verwarring en afgryse in hierdie trane. Maar die belangrikste was dat daar ook trane van blydskap was. Blydskap oor die feit dat ''n klein mannetjie in jou woon', 'dat' nou 'n moeder in die wêreld gebore is '... Oor die algemeen alles wat op vroueforums geskryf is. Hierdie vreugde was regtig in my. Maar dit was gemeng met 'n miljoen ander emosies, en om een ​​of ander rede waarsku niemand ooit hieroor nie. 

So lyk 'n baba aan die begin van die tweede maand. Ek is van plan om hierdie beeld op REN-TV te verkoop en te sê dat dit 'n UFO is.

Kontrolelys vir toereikendheid

Omdat ek in myself vreugde en ander noodsaaklike gevoelens, soos dit vir my gelyk het, besef het, het ek besluit om na my rasionele deel te gaan totdat ek oorstroom is deur hormone. En ek het aan niks beter gedink as om 'n kontrolelys te maak nie. Hy moes verstaan ​​dat ek regtig 100% gereed is om nou 'n baba te hê.

Die kontrolelys het so gelyk:

 • Ek bespreek alles wat my bekommer, en selfs die onaangenaamste, met die pa van die kind. Ons verhouding beland presies omdat ek dit nie gedoen het nie.
 • Ek plaas myself hipoteties in omstandighede waar niemand my sal help nie. Ja, nou is my ouers jonk en het hulle die finansiële vermoë om my te help. En die pa van my kind is langs my en is 24/7 gereed om te help. Maar wat as alles verander? Is ek hipoteties gereed om 'n enkelma te word? 
 • Ek gaan na 'n sielkundige en vra haar om objektief te oordeel of my dak weg is. My versoek aan 'n spesialis was om my te help verstaan ​​hoe voldoende ek is om algemene besluite te neem. En kan ek myself vertrou.

"Sê vir my, hoekom kry mense kinders?"

Tydens ons konsultasies met 'n sielkundige kon ek die vreemdste vrae aan haar teruggee. Hierdie keer, om myself beter te verstaan, het ek haar gevra waarom mense hoegenaamd kinders wil hê. Dit was natuurlik net oor voldoende en 'gesonde' redes.

Hier is wat die sielkundige geantwoord het: 

 • U is tevrede met die gevoel van nepotisme. Jy hou daarvan om tyd saam met jou gesin deur te bring en word opgewonde deur die naaste aan jou. Of miskien ontbreek u aan hierdie gevoel, want die verhouding met familielede is nie baie goed nie.
 • Jy het 'n geliefde nodig. U wil geboorte skenk aan 'n wese wat soos u sal wees en met u verbind sal wees. Om nie te verwar met 'die skep van 'n persoonlike slaaf wat u probleme lewenslank sal oplos nie'.
 • U wil 'n merk in die geskiedenis laat.
Sien ook  Voorbehoedingsgids: wat en hoe u uself kan beskerm

Hierdie antwoorde het vir my goed gewerk. Ek het bedaar en besef dat die besluit so ver as moontlik gebalanseerd was. Meer materiële vrae het oorgebly.

Loopbaan en burokratiese subtiliteite

Om te verstaan ​​hoeveel ek oor die algemeen 'n persoon oor werk is, moet u my persoonlik ken. Een van my belangrikste kliënte is hh.ru. Vir hulle skryf ek byna daagliks artikels oor werk, korrekte CV's, werksoek. Na 'n jaar van sulke bombardemente, kon hierdie onderwerp 'n bietjie moeg geword het, en ek het ook 'n blog op Instagram begin. Ook oor werk. En sy het elke dag meer begin skryf en daar.

Kortom, die lewe sonder werk is vir my eenvoudig onrealisties. Maar ek het al gesê dat ek 'n individuele entrepreneur is. 

Dit beteken dat ek nie deur die Arbeidskode beskerm word nie. Ek kan “in een dag” afgedank word, sonder twee weke se afrekening en betalings. Ek is ook nie amptelik geregtig op siekteverlof en kraamverlof nie. 

Ek moes dus nie net nadink oor hoe ek met kraamverlof sou werk nie, maar ook hoe ek my kliënte sou inlig oor swangerskap en wat hulle my daarvan sou vertel.

Dit blyk nie so dramaties te wees as wat ek verwag het nie. My toesighouer by hh.ru het my gelukgewens en ons het ooreengekom dat ek sou bly. Ek neem my gewone vakansie net 'n maand lank voor die geboorte, en dan gaan ek aan die werk en kombineer dit met die grootmaak van 'n baba. Gelukkig is ek op 'n afstand. En vroeg in Januarie kondig die baas aan dat sy my nog 'n betaalde maand sal gee: sy en ander kollegas sal my vervang indien moontlik. Dit was baie menslik van haar, en ek is ongelooflik dankbaar en ontroer deur haar.

Dit is ek wat 'n lesing gee oor telewerk in die sakegebied van die Moskou -regering

Boonop het ek geleer dat daar eintlik 'n bevel vir entrepreneurs is. Maar u kry slegs die minimum loon, so dit is glad nie winsgewend nie. 

Is ek hartseer dat daar nie van my verwag word om drie jaar kraamverlof by die huis te hê nie, soos alle normale mense met 'n dienskontrak? Min. Maar aan die ander kant, as 'n loopbaankenner, raai ek myself altyd my intekenare aan om hul kwalifikasies te behou terwyl hulle met ouerverlof is. 

Trou "on the fly"

Ons is nou al vier jaar bymekaar, en die huwelikskwessie het gereeld verskyn, maar ons het dit altyd afgehandel. Dit was nie so nie, daar was geen geld vir die troue nie, en dit het vir ons gelyk asof dit dom was om sonder ons leefruimte te trou. Toe ek swanger raak, is hierdie probleem outomaties opgelos. Ons het besluit dat dit geriefliker sou wees om te trou, en ons kan onsself beskerm teen onnodige burokratiese aambeie. U kan natuurlik net teken, maar ek hou baie van die vakansie. Ons reël dus 'n klein troue vir 25 mense.

Sien ook  AANKONDIGING: Ek bestuur Ironman Italy 70.3! (+ my hardloopverhaal)

In beginsel het ek nie vir die gaste weggesteek dat ek swanger was nie, en ek het nie probeer om my maag te verberg nie. Dit was selfs vir my belangrik dat almal weet dat ons 'n kind gaan hê. 

Ek was keelvol vir die historiese las van 'huwelik wat vlieg'. Die troue, na swangerskap, word deur die meeste steeds verbind met 'n gebroke lot en 'n slegte kombinasie van omstandighede. In hierdie geval lyk die bruid vir almal as 'n verloorder, wat andersins nie die man kon "haak nie". En die bruidegom is 'n suig wat bedrieg is. 

Ek het die trourok in twee probeerslae gekies. En dit is baie vinnig, gegewe die beperkte maag, wat op enige oomblik en op 'n onbekende skaal kan groei.

Die enigste persoon met wie ek besluit het om nie 'n bietjie te praat nie, is my 85-jarige ouma. Ek weet dat al die stereotipes in ons nie is omdat ons sleg of beperk is nie. En van die feit dat dit histories gebeur het. Stereotipes en tradisies hou in werklikheid die samelewing en kultuur in stand. En hoe ouer ons word, hoe moeiliker is dit vir ons om nuwe bevele te aanvaar en die toenemende mate van vryheid waarmee mense vir mekaar oopgaan. Ek wou nie toets hoe moeilik dit vir my ouma sou wees nie.

Dit was nie die einde van my uitkoms nie. Ek het 'n plasing op Instagram geskryf, waar ek eerlik praat oor my dubbelsinnige reaksie op die twee strepe en dat ons besluit het om te trou nadat ons van swangerskap geleer het. Ek het 'n baie klein blog, en daar is amper geen negatief nie. Maar dit was eng. Terselfdertyd het ek verstaan ​​dat dit nodig was om dit te doen. Ek wil hê die meisies moet gereed wees vir die feit dat twee strepe nie altyd 'n ondubbelsinnige wow is nie. 

Ek het eers getwyfel of dit enigsins die moeite werd was om te doen. Maar toe kry ek 'n paar dankies van die lesers. Hulle het geskryf dat ek hulle baie gehelp het. En sommige het eerlik erken dat hulle eens in dieselfde situasie was en graag iets soortgelyks wou lees.

Hulle sê dat ons brein so ontwerp is dat enige verandering stresvol daarvoor is. Dit is waarom nuusredakteurs so senuweeagtig is. Dit is dus nie verbasend dat die nuus van swangerskap soms 'n vrou verwar nie. Soms ervaar selfs die meisies wat lankal onvrugbaarheid behandel is, negatiwiteit. Daarom lyk dit vir my belangrik om mekaar die waarheid te vertel. Ten minste binne die raamwerk van die vroulike gemeenskap. Aangesien ons gelukkig is in 'n era van feminisme, is dit tyd om al ons gevoelens wettig te maak. Aanvaar: alles wat u voel, is die norm. Die enigste vraag is watter gevolgtrekkings u uit hierdie gevoelens sal maak en wat u sal neem.

Ek wil die laaste paragraaf van hierdie droë teks aan die kind in my buik wy. Inderdaad, in die vyf maande wat hy by my was, het hy my meer verander as enige ander persoon wat ek ooit ontmoet het. En ons het nog nie eers ontmoet nie!

Lewer Kommentaar